Békemenet-szervező: Udvariatlan, hogy minket nem keres fel az EP delegációja

Csizmadia László szerint eredményesebb lenne az EU, ha az ők véleményét is kikérnék.

Hétfőn érkezett Budapestre az Európai Parlament uniós pénzek felhasználását vizsgáló delegációja. A szerdáig tartó látogatáson a delegáció górcső alá veszi, hogy jól és jogszerűen hasznosulnak-e Magyarországon az uniós támogatások, emiatt az EP-csoport az uniós támogatások felhasználását ellenőrző magyarországi hatóságokkal is találkozik.

Nem találkozik viszont a Békemenetet szervező CÖF-el: a kormánypárti szervezet ezt zokon is vette.

Közleményében Csizmadia László, elnök azt írja: „Az Európai Unió parlamenti delegációjának Magyarországra érkezése úgy tűnik, politikai hadiállapot eredménye, nem mondható véletlennek, sőt, egy szuverén tagország célzott támadására utalhat. A vizsgálóbizottság összetétele magáért beszél. A magyar ellenzéki pártok támogatói jöttek, feladatuk a nyomásgyakorlás. Eszközként látjuk Soros György és az Európai Unió pénztámogatásával kibérelt NGO-k közreműködését, amely arra irányul, hogy a társadalom többségi akaratát lazítsa.”

A CÖF-CÖKA, mint Magyarország egyik legnagyobb civil szervezete udvariatlannak találja, hogy a Békemenetek sokaságának szervezőjét a Magyarországra látogató bizottság nem kereste. Szellemi honvédőink szerint egymás meghallgatása eredményesebbé tehetné az Unióban végzett munkát. A látszatát is kerülni kellene annak, hogy a Magyarországra érkező politikai kommandó sajátos érdekeit kívánja érvényesíteni.

Csizmadia azt is megjegyzi, hogy a jogállamiságról, valamint a Magyarországnak járó pénzügyi támogatásokról zajló tárgyalást szakértőkre, és nem politikai bizottságra kell bízni.

Megírtuk, hogy a a Fidelitas valutakötegekkel várta az uniós pénzek felhasználását vizsgáló brüsszeli delegációt.