Három és fél évet kapott az esztergomi nyugdíjast szexre kényszerítő férfi

Szexuális erőszakban és kifosztásban is bűnösnek mondták ki az idős asszonyt földre teperő férfit.

Három és fél év börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a férfit, aki földre tepert és szexre kényszerített egy nyugdíjas asszonyt Esztergom-Kertvárosban.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi a büntetés kétharmadának kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra a leghamarabb.

Az asszony a Tópart út folytatásánál lévő földes úton haladt hét évvel ezelőtt, amikor összetalálkozott a 30 év körüli fiatalemberrel A bíróság tájékoztatása szerint a férfi megragadta az idős asszonyt a vállainál, majd földre lökte, és rátérdelt úgy, hogy a lábaival leszorította a nő kezeit is.

Ezt követően elővette a nadrágjából a nemi szervét, és szexuális cselekményt végzett az idős nővel. Ezt követően magához vette az asszony táskáját, majd elszaladt vele.

Az Esztergomi Járásbíróság három év börtönre ítélte a támadót szexuális erőszak bűntette, és kifosztás miatt. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője is fellebbezett.