Késsel támadtak egy kalauz segítségére siető rendőrre a vonaton

Letartóztatták az egyik férfit, társa bűnügyi felügyeletbe került.

Késsel támadtak pár nappal ezelőtt egy magát szolgálatba helyező szabadnapos rendőrre az egyik személyvonaton. A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint két férfi szált fel ittasan a vonatra, és az ordibálással zavarták az utasokat.

A jegyvizsgáló segítséget kért a vonaton utazó szabadnapos rendőrtől, aki azonnal szolgálatba helyezte magát. A rendőr közölte az egyik ordibáló utassal, hogy a következő megállónál lekíséri a vonatról, akit a társa is követett. Az utóbb leszálló utas a rendőr mögé került, majd meglökte és szidalmazni kezdte.

A megalapozott gyanú szerint a férfiak a rendőri felszólítást követően ökölbe szorított kézzel folyamatosan fenyegették a rendőrt, akadályozva ezzel az intézkedést. A rendőrnek az ütés elkerülése érdekében a hozzá közel álló férfi kezét sikerült eltolnia magától, aki ezután a rendőrt fenyegetve elővette a magánál tartott 17 cm pengehosszúságú kést.

Ezt követően a rendőri erősítéstől tartva a két férfi megpróbált elmenekülni, azonban ezt a helyszínre érkező rendőri egységek megakadályozták. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség társtettesként, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsította meg a férfiakat, majd kezdeményezte a letartóztatásukat.

A bíróság az ügyészség indítványa ellenére csak az egyik gyanúsított letartóztatását rendelte el, míg a másik gyanúsított vonatkozásában elegendőnek látta a bűnügyi felügyelet alkalmazását. A végzés ellen a letartóztatott gyanúsított és védője a terhelt szabadlábra helyezése, míg az ügyészség a másik gyanúsított letartóztatásának elrendelése érdekében jelentett be fellebbezést.