Az új pályázaton Schadl György már nem lehetne végrehajtó

Az MBVK elnöke nem felelne meg a pályázati feltételeknek. A DK szerint még mindig Schadl György a felcsúti tao-per végrehajtója

Megjelent a Hivatalos Értesítőben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) pályázati felhívása önálló bírósági végrehajtói álláshelyek betöltésére. Az MBVK 15 helyre keres végrehajtót. A pályázatok elbírálására az alábbi sorrendben történik:

A kar hivatalvezetője, Takács Katalin által jegyzett felhívás pontosítja, hogy a bírósági végrehajtásról szóló törvény alapján ki nevezhető ki végrehajtóvá, illetve, ki nem.

A kinevezést kizáró számtalan ok között szerepel egyebek között olyan is, amely alapján Schadl György hiába is pályázna. Nem lehet ugyanis végrehajtó,

Korábban az rt.hu azt írta, hogy az országban működő mintegy kétszáz végrehajtó közül tavaly nyolcvannak, így az MBVK előzetesben ülő elnökének is, lejárt a megbízatása, ám tőle nem vonták meg a működéshez szükséges engedélyt, miközben most egy új pályázónál már az is kizáró, ha valaki

életmódja vagy magatartása miatt a végrehajtói szolgálat ellátásához szükséges közbizalomra érdemtelen.

Frissítünk!

Még Schadl György a felcsúti tao-per végrehajtója

A mai napig Schadl György a felcsúti tao-per végrehajtója. Ezt mondta csütörtöki, online sajtótájékoztatóján Ráczné Földi Judit, akit az MTI idézett. A DK képviselője emlékeztetett, évekkel korábban kiperelték a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány taoköltéseit igazoló számlákat, ám az alapítvány a jogerős bírósági döntés ellenére sem adta át mindet. Nem sokkal azután, hogy végrehajtásig jutott az ügy, változott a végrehajtó személye, az a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke lett.

Ez a kapcsolat Orbán Viktor és Schadl György között, és így történhetett meg, hogy a mai napig nem vették el Schadl végrehajtói engedélyét.

Ráczné Földi Judit szerint Schadl György feladata az lett volna, hogy végrehajtsa a jogerős bírósági ítéletet, lefoglalja a kiperelt számlákat, de ez nem történt meg.

Kapcsolódó
Csak mi vagyunk fiúk, és úgy húsz prostituált – így hívta bulizni későbbi vádlott-társát Schadl György
A végrehajtók elnöke pikáns telefonbeszélgetést folytatott egyik bizalmasával, aki a korrupciós ügy harmadrendű vádlottja lett.