Milliókat találtak a kiskunhalasi drogdíler párnál 

Igazoltatás közben bukott le vevőjük. Onnan már egyenes út vezetett hozzájuk.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szemfülesnek nevezi azokat a rendőröket, akik tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek Kiskunhalason. A járőrök azért igazoltatták a férfit egy kereszteződésben, mert azt gyanították, nem a mozgás szeretete miatt rója a kilométereket az éjszaka kellős közepén.

Megérzésük nem csalt: ruházata átvizsgálásakor 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak kabátja alá rejtve. A férfi bevallotta, azokat éppen előzőleg vette egy helybélitől. A rendőrök azonnal a terjesztő lakásához vonultak, hogy házkutatást tartsanak.

Az ingatlanban bruttó 169,86 gramm kábítószergyanús fehér port, csaknem 4.3 millió forint készpénzt foglaltak le. A rendőrök emellett több a drog fogyasztására és kereskedelmére utaló eszközt is találtak.

Közben felvetődött a gyanú, hogy a férfi élettársa is részt vett a drog terjesztésében, ezért mindkettőjüket előállították a kapitányságra. Új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették őket, kezdeményezik „a 48 éves férfi és 49 éves kedvese letartóztatását”. 39 éves vevőjüket kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki.