Hét évet kértek a biztonsági őrökre, akik megszurkáltak négy szülinapot ünneplő férfit, egyikük belehalt

Tagadták a bűnösségüket a halált okozó testi sértéssel vádolt biztonsági őrök.

Halált okozó testi sértés miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azt a három férfit, akik másfél évvel ezelőtt megszurkáltak négy születésnapot ünneplő férfit az egyik tiszaújvárosi szórakozóhelyen. A megkéselt társaság egyik tagja a mentőben meghalt.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hét év szabadságvesztést és hét év közügyektől eltiltást kértek a három vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a biztonsági őrök tagadták a bűnösségüket a nyomozati szakban, és panaszt tettek a gyanúsítás ellen.

A vádirat szerint a vádlottak esetenként biztonsági őri feladatokat láttak el egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen. A délutáni óráktól itt ünnepelt születésnapot négy férfi. Az elkövetők az éjszakai órákban érkeztek meg a vendéglátóhelyre és szóváltásba keveredtek az ünneplőkkel, kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az egyik őr verekedni hívta a bulizó társaság egyik tagját.

Mindhárom őr és a négy férfi vendég is kimentek az épület előtti útszakaszra, tovább vitatkoztak, majd verekedés kezdődött, amely során a biztonságiak szándékegységben ütlegelték és a náluk lévő szúró-vágó eszközökkel testszerte megszúrták, megvágták mind a négy férfit. A verekedés után azonnal kocsiba ültek és távoztak a helyszínről.

A bántalmazás során az egyik férfi olyan súlyos szúrt sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen mentőellátás közben meghalt. Egy másik férfi életveszélyes hasi szúrásokat szenvedett. A további áldozatok közül az egy férfi közvetlenül életveszélyes hasi, másik férfi közvetetten életveszélyes szúrt sérüléseket szenvedett el, valamint negyedik társuknak is nyolc napon túl gyógyuló szúrt sérülései keletkeztek.