Borkai Zsolt: „Megérdemlem a díszpolgári címet”

Saját bevallása szerint győri marad, amíg csak él.

Egy győri lap értesülése alapján számoltunk be arról még csütörtökön, hogy Borkai Zsolt korábbi polgármestert jelölte Győr díszpolgárának egy fideszes önkormányzati képviselő, Hajtó Péter.

A Blikk megkereste a 2019-es önkormányzati választások botrányhősét, aki a lap kérdésére elmondta, szerinte igenis megérdemli a díszpolgári címet.

Ha nagyképűen is hangzik, azt gondolom, már csak olimpiai bajnokként is megérdemlem a díszpolgári címet. Nekem ez a szeretett városom, győri voltam, vagyok és leszek

– mondta a lapnak az évekkel ezelőtti szexbotránya után leszerepelt politikus.

„Azon már túl vagyok, hogy az emberek negatív véleményére reagáljak. Nyilván vannak, akik azt kérdezik, mi az anyját keres ott a Borkai, de a lényeg, hogy én tudom magamban, mennyi mindent tettem a városért” – tette hozzá.

Az Új Szó című szlovákiai lap magyarországi regionális mutációja már csütörtökön, a hír kiszivárgása után érte el Borkai Zsoltot, aki akkor a következőket mondta:

Köszönöm a jelölést, megtiszteltetés. Győri születésű olimpiai bajnokként a győzelmeimet is mindig a város szülötteként éltem meg, jó volt győrinek lenni. Mert az voltam, az is maradok, amíg élek.