Megöléssel fenyegette, majd kocsival üldözte az adóellenőröket egy esztergomi büfés

Alkoholmentes söröket vettek az ellenőrök, majd miután nem kaptak blokkot igazolták magukat. Felfüggesztettet kaphat az ellenőrökre támadó férfi.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé az Esztergomi Járási Ügyészség azt a helyi büfést, aki megöléssel fenyegette az adóellenőröket, és lökdöste az egyiküket.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint két adóellenőr két alkoholmentes sört vett az egyik esztergomi büfénél másfél évvel ezelőtt, s a sör árát is kifizették. A büfét üzemeltető férfi azonban nem adott adóügyi bizonylatot, s a nyugtaadási szándékát sem jelezte, ezért az adóellenőrök felmutatták a szolgálati igazolványaikat és közölték, hogy ellenőrzést kívánnak lefolytatni.

Az elkövető ekkor üvöltözni kezdett, az adóellenőröket a helyszín elhagyására hívta fel, illetve megöléssel fenyegette. Ezután a férfi négyszer meglökte a vállánál az egyik ellenőrt, ezért az ellenőrök elmenekültek a helyszínről. Az elkövető gépjárműbe ült, majd nagy sebességgel követte az adóellenőröket, akik ezután kértek rendőri segítséget. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért az elkövetőre.