Karddal átszúrt arc és a világ legidősebb zsebegere – az elmúlt hét képei a nagyvilágból

A február 3. és 10. közötti időszak eseményeiből állítottuk össze fotógalériánkat, amelyben nemcsak tragikus történéseket idézünk fel, de bepillantunk a néphagyományok és a divat világába, sőt, megmutatjuk az univerzum korelnök zsebegerét is.
Adem Altan / AFP - Mesut Hancer 15 éves lánya, Irmak kezét fogja, aki meghalt Kahramanmarasban, közel a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés epicentrumához.
Európai Tanács / MTI - Az Európai Tanács által közreadott kép Orbán Viktor miniszterelnökről, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről és Karl Nehammer osztrák kancellárról az Európai Tanács kétnapos brüsszeli tanácskozásának helyszínén 2023. február 9-én.
Raphael Alves / EFE / EPA / MTI - A képen menekülő illegális aranybányászok Alto Alegre település közelében február 7-én. A brazil kormány környezetvédelmi és az őslakosok ügyeivel foglalkozó ügynökségei a hadsereg segítségével razziasorozatot kezdtek az illegális aranybányászok ellen.
Can Erok / AFP - A törökországi Adanában férfiak cipelnek egy áldozatot 2023. 02. 06-án a 7,8-as erősségű földrengés napján.
Amerikai Haditengerészet / AP / MTI - Az Amerikai Haditengerészet tűzszerészei gyűjtik be a katonaság által az ország légterében előző nap lelőtt kínai léggömböt a dél-karolinai Myrtle Beach partjainál február 5-én.
Adriana Thomasa / EFE / EPA / MTI - Tűzoltók a chilei Santa Juanában pusztító erdőtűz helyszínén 2023. február 9-én.
Vatican Media via Vatican Pool / Getty Images - Ferenc pápa köszönti a gyerekeket szerdai általános audienciáján a Vatikánban, amit a törökországi és a szíriai történések határoztak meg.
Kátai Edit / MTI - Farsangi felvonulás résztvevői Erdélyben, a Brassó megyei Ürmösön (Ormenis) 2023. február 4-én. A fiatal fiúkból álló résztvevők egy lakodalmas menetet jelenítenek meg.
Christopher Furlong / Getty Images - A légi felvételen hajótörött csónakok ülnek a Wyre-torkolat egyik partján, ahol az eltűnt Nicola Bulley után nyomoznak 2023. február 9-én.
Ken Bohn / AP / MTI - 2023. január 10-én készült kép a San Diegó-i Állatkert Pat névre hallgató, csendes-óceáni zsebegeréről. A 9 éves és 209 napos kisállat a világ legidősebb, fogságban élő egereként 2023. február 8-án bekerült a Guinness-rekordok könyvébe. A kisegeret Patrick Stewart angol színészről nevezték el.
Ohad Zwigenberg / AP / MTI - A kormány ellen tüntetnek Jeruzsálemben 2023. február 9-én. A jogrendszer átalakításának terve ellen tiltakoznak, ugyanis az elképzelések szerint a politikusok felülbírálhatnák a legfelsőbb bíróság végzéseit.
Balogh Zoltán / MTI - Modell bemutató előtt a XI. Budapest Central European Fashion Week első napján a Nemzeti Táncszínházban 2023. február 4-én.
Chaideer Mahyuddin / AFP - Egy férfi kardszúrással az arcán a Chap Go Meh Fesztiválon Singkawangban, Nyugat-Kalimantanban 2023. február 5-én. Az egykor betiltott indonéziai misztikus holdújévi fesztivál, a Chap Go Meh február 5-én tért vissza három év járványszünet után.