Életfogytiglant kértek a férfire, aki megölte kolléganőjét a veszprémi gyárban

Felcserélődött számára a videójátékos ölés és a valóság.

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a Veszprém Vármegyei Főügyészség azt a 25 éves férfit, aki tavaly májusban megölte a kolléganőjét az egyik veszprémi gyárban.

Gulyás Ildikó, a Veszprém Vármegyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy életfogytig tartó fegyházbüntetést kértek a férfire, aki számára felcserélődött a videójátékos ölés és a valóság a tényállás szerint.

Az elkövető ugyanis vérengző tartalmú online videójátékkal játszott a szabadidejében, és olyanokkal, amelyben szúrófegyverekkel lehet ölni. Ez a videójátékos ölés és a valóság cserélődött fel a fejében.

A férfi az élet elleni cselekmény elkövetésére készülve vett egy 12,5 centiméter pengehosszúságú, éles, recés kést, és egy puha nedvszívó szövetet ragasztott a nyelére, hogy az ne váljon csúszóssá.

Az asszony ugyanabban a gyáregységben, a férfitől mintegy húsz méterre dolgozott, s bár a munkavégzésük során találkoztak, személyes kapcsolat nem alakult ki közöttük. A férfi vonzalmat érzett az asszony iránt, de megszólítani sem merte.

A férfi tavaly május 22-én hajnalban, az éjszakai műszakot követően a gyártósoron a munkáját szintén befejező nő érkezésére várt, majd miután elment mellette, bement utána az öltözőbe és rátámadt a hátizsákjából elővett késsel. Az asszony segélykiáltására két munkatársuk is az öltözőbe szaladt, ám a támadója ekkor már a vérző nő mellett állt késsel a kezében, majd a férfiak felé indult, akik a támadásától tartva elfutottak és segítséget kértek.

Az elkövető az asszony védekezése ellenére, rendkívüli brutalitással számos, köztük olyan súlyos sérüléseket okozott, melyek következtében az asszony a helyszínen meghalt.