Életfogytiglant kapott az Esztergomban is gyilkoló szlovák férfi

Egy nappal korábban a főbérlőjét ölte meg Párkányban. Gyerekek találták meg a női áldozata holttestét egy vízelvezető árokban.

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a szlovák férfit, aki bedrogozva Esztergomban az utcán puszta kézzel agyonverte szintén szlovák nőismerősét, majd holttestét egy vízelvezető árokba dobta. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt elítélt férfi 25 év múlva bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

A férfi egy nappal korábban a főbérlőjét ölte meg Párkányban, majd a holttestét beledobta egy kerti kútba és felgyújtotta  Ebben az ügyben a szlovák hatóságok indítottak eljárást ellene.

A távirati iroda tájékoztatása szerint a férfi és az asszony 2021. május 13-án jött át Esztergomba a hídon, időrendben a párkányi bűncselekmény elkövetése után. Egy plédet is vásároltak, mert az éjszakát szabadban akarták tölteni.

A városban sétálva összeszólalkoztak, és a férfi agyonverte a nőt, akinek úgy összeverte az arcát, hogy csak a rokonoktól szerzett DNS segítségével lehetett azonosítani. A vízelvezetőbe dobott holttestet gyerekek találták meg.

A cselekményt beismerő elkövetőt a törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytiglani fegyházra ítélte, feltételes szabadlábra helyezésének lehetősége 25 év múlva vizsgálható. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban nem emelkedett jogerőre, mert a férfi és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.