Százezres kedvezményekkel indították újra a babaváró hitelt a bankok

Decemberben még sorra függesztették fel a kölcsönkérelmek befogadását.

A decemberi kényszerű felfüggesztések után januártól újraindították a babaváró hiteleiket a bankok, amelyek százezres kedvezményekkel csábítják a 10 millió forintos kölcsönfelvételre a gyermeket vállaló családokat. A Bank360.hu összegyűjtötte, melyik bank mit kínál a hitel fejében.

A babaváró támogatás és hitel folytatásának bizonytalansága miatt decemberben sorra függesztették fel a kölcsönkérelmek befogadását a bankok, vagy adtak ki figyelmeztetést. Az eredetileg 2022. december 31-én lejáró babaváró támogatás meghosszabbítását ugyan már nyáron megígérte a kormány, azonban hónapokig nem jelent meg az ehhez szükséges jogszabály. Erre egészen december 28-ig kellett várni, amikor a családtámogatásokról szóló rendelet a falusi csok mellett ennek igényelhetőségét is meghosszabbította 2024. december 31-ig.

A bankok rögtön reagáltak is, és szinte azonnal újranyitották a babaváró hiteleiket, amelyeket 2023-ban a korábbi feltételek szerint lehet igényelni.

Gyermekvállalás fejében maximum 10 millió forint hitelt lehet felvenni szabad felhasználásra, ingatlanfedezet nélkül. Ha legalább egy gyermek megszületik, akkor már kamatmentessé válik a kölcsön. A tartozást két gyermeknél 30 százalékban, háromnál pedig teljes egészében elengedik.

A babavárós ügyfelekért 2022-ben is nagy volt a verseny a bankok között, ami az idén is megmarad. Ennek hatására a rövid szünet után teljes erővel újraindított hiteleket extra kedvezményekkel kínálják.

Ha valaki alaposan szétnéz az ajánlatok között, akkor akár 180 ezer forintos jóváírást is kaphat, ami négyhavi törlesztőrészletnek felel meg ennél a kölcsönnél. A Bank360.hu összesítette, hogy 2023 elején melyik bank mit kínál a babaváró hitelt felvevőknek extra kedvezményként: