Lefújták és letartóztatták azt a férfit, aki macsétával támadt a rendőrökre az anyja bántalmazása után

A férfi anyja kért segítséget azt követően, hogy bántotta a fia.

Letartóztatta a Kaposvári Járásbíróság azt a férfit, aki macsétával támadt a rendőrökre pár nappal ezelőtt. A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint egy zalai nő tett bejelentést, hogy bántalmazta a fia.

A 28 éves férfi fenyegetéssel akadályozta a helyszínre érkező rendőrök intézkedését. Egy 53 centiméter hosszúságú machetével indult feléjük azzal, hogy távozzanak. A rendőrök felszólították a férfit, hogy tegye le a bozótvágót, de ő nem tett eleget, ezért a járőrök erősítést kértek.

A megerősítő erő kiérkezése után a rendőrök újra felszólították a férfit, hogy vesse alá magát az intézkedésnek, amelyre az elkövető továbbra sem volt hajlandó, és a megalapozott gyanú szerint ismét elindult a bozótvágóval a hivatalos személyek felé. Mivel a férfi továbbra sem volt együttműködő, könnygázt alkalmaztak vele szemben, majd megbilincselték és előállították.

A férfit őrizetbe vették, majd a nyomozó ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsította meg  Az elkövető büntetlen előéletű, de a jelen ügy tárgyát képező cselekményt felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Az ügyben eljáró nyomozási bíró mindenben egyetértett az ügyészséggel, és szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a férfit.