Ájultra vertek a kidobók egy férfit a gyöngyösi diszkóban, megvádolták a videón lévő elkövetőket

Két és fél év börtönt kértek az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt egyik biztonsági őrre, társa pénzbüntetést kaphat.

Kidobók vertek és rugdostak össze egy vendéget az egyik gyöngyösi diszkóban. A Heves Megyei Főügyészség a fiatalabb elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés, míg a társát garázdaság miatt állítja bíróság elé.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak biztonsági őrként dolgoztak 2020 szeptemberében az egyik gyöngyösi diszkóban. Este a barátai társaságában itt szórakozott a későbbi áldozat is, akit az ittas állapotában tanúsított tolakodó magatartása miatt a fiatalabb vádlott hajnalban kivezetett a szórakozóhely bejárata elé egy másik kidobóval.

Itt szóváltás alakult ki a kivezettet személy és a biztonsági szolgálat tagjai között, amelynek során az idősebb őr  előbb tenyérrel arcon ütötte, majd kétszer combon rúgta a kitessékelt férfit. A hátráló és távozni szándékozó férfit ekkor a a fiatalabb kidobó egyszer nagy erővel fejen ütötte, melytől az  hanyatt esett és percekre elveszítette az eszméletét.

A biztonsági szolgálat tagjai próbálták a padlóra küldött férfit magához téríteni, majd amikor ez sikerült egy székre ültették, amiről később a férfi még egyszer fejjel előre leesett. A bántalmazott vendég később elhagyta a helyszínt, majd a cselekmény napjának délutánján orvosi vizsgálatra jelentkezett a kórházban.

Az áldozat a fiatalabb vádlott ütése miatti hanyatt esése, illetve eszméletvesztése miatt a székről való leesése következtében olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, melyek közvetett életveszélyt eredményeztek.

Az ügyészség szerint az elkövetők magatartása meghaladta a személy-és vagyonőröket külön törvény alapján megillető arányos testi erő alkalmazására vonatkozó szabályokat, tevékenységük ezen túlmenő, indokolatlan erőszak volt.

A Heves Megyei Főügyészség a fiatalabb kidobót életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, míg pofozkodó és rugdosó társát garázdaság vétségével vádolja. A fiatalabb terheltre 2 év 6 hónap börtönt és 3 év közügyektől eltiltást kértek előkészítő ülésen történő beismerésre azzal, hogy 3 évre tiltsák el a biztonsági őr foglalkozástól is, a másik kidobóra pénzbüntetést kértek.