A II. kerületben már rendőrök, városrendészek segítik a forgalmat néhány benzinkútnál

Karácsony Gergely arról posztolt, hogy Budapesten a közösségi közlekedés zavartalanul működik.

A kormányzati döntések miatt országosan kialakult üzemanyaghiány ellenére Budapesten a közösségi közlekedés zavartalanul működik – olvasható Karácsony Gergely Facebook oldalán. A főpolgármester bejegyzése szerint

érdemes lehet minden közlekedőnek megfontolnia, hogy aki teheti, váltson közösségi közlekedésre, mert az nincs veszélyben, a bérlet ára pedig 2014 óta változatlan.

Viszont a főpolgármester úgy látja, hogy a személygépkocsi-forgalmat érintő ellátási zavarok haladéktalan kormányzati cselekvést indokolnak.

Valóban egyre kaotikusabb a helyzet, a II. kerületi polgármester már lépett is. Őrsi Gergely arra kérte a városrendészetét, hogy segítsék a forgalmat azokon az útszakaszokon, ahol a tankolásra várók sora miatt balesetveszélyes helyzetek alakulnak ki.

Kedvezményes üzemanyagvásárt ha akarnánk sem tudnánk szervezni, viszont ahol balesetveszélyt tapasztalunk, ott igyekszünk segíteni. Például a Hűvösvölgyi út-Nagykovácsi utca elágazásnál városrendészeink és a rendőrség forgalomirányítása csökkentette a kialakult torlódás mértékét azzal, hogy segítették azok haladását, akik nem üzemanyagra várnak, így csökkent a balesetveszély is

– írják Őrsi Facebook oldalán.