Nyakon szúrta a feleségét, majd saját magát is egy borsodi férfi, mert azt hitte, megcsalta

Fegyházbüntetést kértek az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolt férfire.

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azt az 58 éves férfit, aki meg akarta ölni a feleségét februárban, mert azt gondolta, hogy megcsalta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi egy borsodi kistelepülésen lévő családi házban élt a nejével. Egy betegség következtében 2020 februárjában lebénult a bal keze, nehezen tudta mozgatni, korábban ez volt a domináns keze, innentől a gyengébb, ügyetlenebb jobb kezét használta.

Féltékeny volt a feleségére, mert szerinte megcsalta, ebből több vita is volt közöttük. Eltervezte, hogy megöli az asszonyt, ezért az egyik februári este magához vett egy konyhakést, és a párnája alá rejtette, majd elaludt. Másnap reggel a felesége felébresztette a férfit, iskolába indította közös gyermeküket, majd visszafeküdt az ágyba, amikor a férj elővette a konyhakést, és nyakon szúrta.

A feleség védekezett, megpróbálta eltolni magától a férje kezét, aki újból a nyakán és a hátán is többször megszúrta, mire a nő kimenekült, és a másik lakrészben lévő lányánál bezárkózott. A bántalmazás következtében az asszony nyolc napon túl gyógyuló szúrt, metszett sérüléseket szenvedett el, a halálos eredmény azért maradt el, mert a férfi nem tudott kellően nagy erővel szúrni a jobb kezével.

A férfi a cselekmény után öngyilkosságot kísérelt meg, a konyhakéssel a nyakán és a mellkasán okozott nyolc napon belül gyógyuló szúrt sérüléseket. Az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért a férfire azzal, hogy feltételesen se engedjék ki.