13 évet kértek az újfehértói férfira, aki szétszurkálta a mosatlan kés miatt szóló nejét

„Azt kérdezte, miért nem mostam el" - mondta a válófélben lévő feleségét 18 késszúrással kivégző férfi.

Emberölés miatt állítja bíróság elé a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt az 51 éves férfit, aki július végén szétszurkálta a nejét Újfehértón, amiért rászólt.

A házaspár kapcsolata megromlott, de ennek ellenére együtt éltek a családi házukban. Az ominózus este a férfi alkoholt ivott, arra pedig gyógyszert vett be, majd vacsorát főzött magának a konyhában. Este ért haza a felesége, aki felelősségre vonta az italozás miatt, és azt is kifogásolta, hogy a férje nem mosta el az előző nap használt konyhakést.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint nő a kezébe vette a 23,5 cm pengehosszúságú konyhakést, melyet a férje kikapott a kezéből, majd 18 alkalommal a mellkasán és egyéb testrészein megszúrta vele. A sérülések olyan súlyosak voltak, hogy a nő a helyszínen meghalt. A Zsaru magazin korábban azt írta, hogy a férfi beismerte a bűnösségét a történtek után, és az alábbiakat mondta a vallomásában:

A kezében volt az a konyhakés, amivel az előző nap én vágtam a húst. Válófélben voltunk, magamnak főztem. Azt kérdezte, miért nem mostam el, ebből indult a vita

Az ügyészség 13 év börtönt kért az 51 éves férfire arra az esetre, ha váddal egyező beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen, és nem kér tárgyalást.