Agyonverte a párját egy drogos a Hős utcában

Emberöléssel vádolják a 40 éves férfit.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 40 éves férfival szemben, aki tavaly júliusban olyan kitartóan bántalmazta az élettársát egy Hős utcai lakásban, hogy az belehalt a sérüléseibe. Az időben érkező orvosi segítség azonban megmenthette volna az anyuka életét.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2020 decemberében szabadult a börtönből egy korábbi ügye miatt. Nem sokkal később élettársi kapcsolatot létesítettet az asszonnyal, és a Hős utcai lakásába költözött.

A pár kapcsolatában rendszeresek voltak a konfliktusok, veszekedések, és a kábítószerélvező életmódot folytató férfi többször is bántalmazta a nőt. Az asszony többször is kihívta rá a rendőröket, de végül a helyszíni intézkedéseket követően, nem kérte a férfi felelősségre vonását. Az ominózus éjjel a férfi ismét bántalmazni kezdte a nőt, ennek során puszta kézzel, valamint egy eszközzel testszerte, kitartóan ütlegelte a párját.

A bántalmazást követően a férfi magára hagyta a még élő élettársát, s elhagyta a lakást, majd csak másnap hajnalban tért vissza. Ekkor észlelte, hogy a nő nem mozdul, ezért a szomszédokhoz fordult segítségért. A mentőket az egyik szomszéd értesítette, akik azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az időben érkező szakszerű segítség megmenthette volna a nő életét. A főügyészség börtönbüntetést kért az emberöléssel vádolt és letartóztatásban lévő férfire.