Megvan az ítélet a 15 éves lányt megerőszakoló és orális szexre kényszerítő rokonok ügyében

Egy testvérpár erőszakolta meg a bódult lányt az unokatestvérükkel.

Ítéletet hozott kedden a Budapest Környéki Törvényszék annak a három férfinak az ügyében, akiket azzal vádoltak, hogy két és fél évvel ezelőtt megerőszakoltak, és orális szexre kényszerítettek egy 15 éves lányt Pécelen.

A három férfi rokoni kapcsolatban áll egymással. A fiatalkorú I. és a III. rendű vádlott testvérek, a fiatalkorú II. rendű vádlott pedig az unokatestvérük.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a rokonok busszal utaztak az ominózus este Budapestről Pécelre. Ekkor szállt fel a járatra az akkor 15 éves lány, aki bizonytalanul haladt az ülések között, mivel nyugtatók és alkohol hatása alatt állt.

Amikor már a járművön tartózkodott, odament a terheltekhez, beszélgetni kezdett velük és cigarettát kért tőlük. Ekkor a II. rendű vádlott közölte, hogy csak akkor adnak neki, ha leszáll velük a buszról. Ebbe a lány beleegyezett és a három férfivel együtt lesétált egy patakparthoz. Ott a három férfi kihasználta, hogy a lány bódult állapotban van és mind a hárman szexuális cselekményt követtek el vele szemben.

Értesüléseink szerint az idősebb testvér megerőszakolta a lányt, az öccse pedig orális szexre kényszerítette, míg az unokatestvérük meg is erőszakolta és orális szexre is kényszerítette a bódult állapotban lévő lányt.

Az idősebb testvért hét év fegyházra és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, azzal, hogy minden olyan tevékenységtől és foglalkozástól  eltiltották, amely során 18 év alatt személlyel kapcsolatba kerülhetne.

Az öccse 2 év 6 hónap fiatalkorú börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre, a szintén fiatalkorú unokatestvérüket pedig 4 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték ugyancsak társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt. 

Az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozata megtételére, az idősebb testvér védője nem volt jelen. A másik két terhelt és védőik elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítés miatt fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.