A Jobbik eltörölné az óraátállítást, a nyári időszámításra állna át

A javaslat szerint az energiaspórolás miatt a lépés még sohasem volt annyira időszerű, mint most.

Balassa Péter (Jobbik) határozati javaslatot nyújtott be az óraátállítás megszüntetéséről, az áttérésről a nyári időszámításra. Mint Facebook-oldalán írta, ez még sohasem volt annyira szükségszerű, mint most. Bár az Európai Unió döntése szerint 2024-ben minden tagországnak át kell állnia a választott (téli vagy nyári) időszámításra, szerinte a jelenlegi rezsiválság okozta drámai helyzetben, az elszabadult energiaárak miatt megfontolandó, hogy már idén októberben szüntessék meg az óraátállítást az energiaspórolás miatt.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy

Balassa Péter szerint Magyarországnak nemcsak az egészségügyi, hanem az energiaválság okozta problémák miatt is indokolt lenne átállnia a nyári időszámításrea, ahogy ezt sajtóértesülések szerint Észak-Macedónia is teszi.

A jelenlegi helyzetben, amikor az élelmiszer-, üzemanyag- és energiaárak ilyen mértékben elszabadultak, minden lépést szükséges megtenni annak érdekében, hogy segítsünk a lakosságnak átvészelni ezt a nehéz időszakot, amely a tél közeledtével egyre nyomasztóbb. Meggyőződésünk, hogy az óraátállítás eltörlésének össztársadalmi haszna lenne

írta határozati javaslatában a jobbikos képviselő, aki korábban hiába próbálta kivonatni a forgalomból az 5 forintost Matolcsy Györggyel.

 

Kapcsolódó
Nyakunkon az óraátállítás
Október 30-án áttérünk a téli időszámításra: egy órával korábban lesz sötét.