Életveszélyes fejsérülést szenvedett a VII. kerületi sörözőnél leütött férfi – videó

Börtönt kértek az egyetlen ökölcsapással kis híján tragédiát okozó férfire.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 35 éves férfival szemben, aki februárban úgy megütötte ököllel az ismerősét egy erzsébetvárosi söröző előtt, hogy az hanyatt esett, és életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A főügyészség tájékoztatása szerint e terhelt az előző esti szórakozás után, már ittasan ment a sörözőbe. Itt találkozott a későbbi áldozatával, akit látásból ismert. A két férfi üdvözölte és megölelte egymást, azonban később a vádlottat zavarni kezdte a másik férfi trágár viselkedése, káromkodása, ezért igyekezett elkerülni őt.

A délelőtt folyamán a sértett már távozásra készült, és kiment a barátnőjéhez a söröző elé. A férfi a söröző ablakán keresztül egy ideig figyelte őt, majd utána ment, és rövid szóváltást követően, ököllel arcon vágta. Ismerőse az ütés hatására hanyatt esett, a fejét tompítás nélkül, nagy erővel a járda aszfalt burkolatába ütötte és elvesztette az eszméletét.

A terhelt segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt, egy járókelő hívott mentőt a leütött férfihez. A bántalmazott férfi  életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, az időszerű és szakszerű orvosi ellátás nélkül meg is halhatott volna.A Fővárosi Főügyészség letöltendő börtönt kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt férfire.