Verekedés volt a szekszárdi bíróságon, a bírót is megfenyegették

Tárgyalás közben estek áldozatuknak a vádlottként beidézett ikrek. A bíró mögé bújt előlük a sértett.

Tárgyalás közben esett neki egy ikerpár a sértettnek kedden a Szekszárdi Járásbíróságon. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a vádlottként jelen lévő testvérek előbb hangoskodni kezdtek a tárgyalás közben, majd szidalmazni és ütlegelni kezdték az áldozatukat.

A bíró próbálta csitítani a feleket, de nem sok sikerrel. A kiabálást hallotta, egy másik ügy miatt ott tartózkodó rendőr, Rapp Mátyás is. Ekkor jöttek ki a tárgyalóból segítséget kérni. A törzsőrmester azonnal intézkedett, s felszólította a két férfit, hogy hagyják abba az ordibálást.

Egyikük megértette a kérést, a testvérpár másik tagja azonban nem hagyta abba a rendzavarást. Ekkor a sértett már a bíró mögött megbújva állt, a terhelt pedig őt is és a bírót is fenyegetni kezdte. A rendőr többszöri felszólítás után csak bilincseléssel tudta megfékezni az agresszív vádlottat, akit az addigra megérkező egyenruhások előállítottak a rendőrségre.

A 29 éves helyi férfit azonnal gyanúsítottként hallgatták ki hatósági eljárás megzavarásának bűntette és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt. A bíróság képviselői köszönőlevelet küldtek a tolnai rendőröknek a segítségért.