Még nincs meg az új korrupcióellenes hatóság vezetője

Az Európai Bizottság még nem tudja, ki lesz az új korrupcióellenes hatóság vezetője, minden olyan sarokpont, ami vitás lehetett volna, abban megállapodtak.

Az Európai Bizottság még nem tudja, ki lesz az új korrupcióellenes hatóság vezetője, minden olyan sarokpont, ami vitás lehetett volna, abban megállapodtak. A Bizottság eljárásrendhez, nem személyekhez ragaszkodott, mondta Gulyás a 24.hu kérdésére.

A SZÉP-kártyás fizetés lehetősége miért szűnt meg az élelmiszereknél, kérdezte a 24.hu újságírója a minisztert. Gulyás szerint a lehetőség úgy szűnt meg, hogy másfél hónap még volt a felhasználásra, a turisztikai szektornak pedig ez „mindig fájt”, és nem akartak egy szektort egy másik javára hosszú távon hátrányos helyzetbe hozni.

Gulyás indokoltnak látja, hogy átnézzék, hogyan tud a kormány segíteni azoknak a csokosoknak, akiknek most nagyon magas összeget kell fizetniük, ha nem született gyerek. Mint megírtuk, a kamatemelések miatt három vállalt, de meg nem született gyermek esetén a büntetőkamat jelenleg akár 60 százalék is lehet.