Letöltendőt kértek a bosnyák férfire, aki elütött egy rendőrt és több rendőrkocsit is összetört

Ittasan próbát elmenekülni az őt üldöző rendőrök elől.

Vádat emelt a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség egy bosnyák férfi ellen, aki két évvel ezelőtt elütött egy rendőrt Sopronban és menekülés közben több rendőrautónak is nekiütközött.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint az osztrák rendszámú Audi A6-os típusú személygépkocsit Sopronban vonták intézkedés alá a rendőrök, de a külföldi sofőr más nevére kiállított osztrák honosságú vezetői engedélyt adott át a személyazonosságának igazolása céljából.

Miután a férfival szemben alkalmazott légalkoholszondás vizsgálat ittasságot jelzett, a férfi hirtelen elhajtott a helyszínről. Az intézkedő rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva követni kezdték a menekülő férfit, amelyhez rádión segítséget kértek, így már két szolgálati autóval próbálták megállásra kényszeríteni.

Az elkövető figyelmen kívül hagyva a közlekedési szabályokat és a rendőrök jelzéseit nagy sebességgel – néhol 115 km/h-val – közlekedett Sopron belterületén, eközben több autót intenzív fékezésre kényszerített, majd a mellette haladó rendőrautónak hajtott.

ugyeszseg.hu

Amikor egy közlekedési szituációban a gépkocsi megállt, akkor  a rendőrök körbekerítették, s két rendőr gyalogosan megközelítette az elkövető autóját. A bosnyák férfi ekkor nekitolatott a rendőrautónak, majd nagy sebességgel megindult előre úgy, hogy közben a járműve elé álló rendőrt is elütötte, aki a motorháztetőre, majd az útburkolatra esett.

A szándékosan előidézett ütközések következtében a szolgálati gépkocsikban közel kétmilliós kár keletkezett, míg az elütött rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nyomozó ügyészség letöltendő börtönbüntetést és határozott idejű eltiltást kért a hivatalos személy elleni erőszakkal, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, közúti veszélyeztetéssel, továbbá nagyobb kárt okozó rongálással és közokirat hamisítással vádolt férfire azzal, hogy utasítsák ki Magyarország területéről.