Megnyerte a pert a Facebook-posztja után elküldött ellenzéki tanárnő

181 ezer forint kártérítést ítéltek meg neki.
Kapcsolódó cikkek

Pert nyert egy ellenzéki érzelmű kecskeméti pedagógus, akit egy bejegyzése miatt küldött el az állományból egy fideszes iskolaigazgató, írja Népszava.

A cikkben emlékeztetnek, Borosné Kerekes Lívia tavaly döntött a váltás mellett, jelentkezett a Szent-Györgyi technikumba, ahol meg is egyeztek, szeptembertől ott kezdhet. A szakképzési centrumhoz tartozó Szent-Györgyiben augusztus 28-tól alkalmazhatták volna, így fordult rá a pedagógus a nyári szünetre. Egy ügyeleti napon, július elején a tantárgyfelosztásról egyeztettek volna, de ez már nem történt meg, ahogy a szerződés aláírása sem.

Történt ugyanis, hogy a magyar szakos tanárnő közzétett az interneten a korábbi munkahelyével és a saját osztályával egy írást.

Ebben többek között az egyenlő bánásmód és a szakmaiság hiányáról, a politikai összefonódásokról írtam. Egy nappal később, július 6-án egy rövid elektronikus levelet kaptam a Szent-Györgyiből azzal, hogy átnézték a tantárgyfelosztást, mégsem kívánnak foglalkoztatni. A legnagyobb meglepetésemre ezt az üzenetet már a kecskeméti közgyűlés Fidesz-frakciójának egyik képviselője, Papp Zoltán jegyezte igazgatóként

– állította a Népszavának a tanárnő.

Gyanítja, hogy a lavinát a facebookos írása indította el, de nem hagyta magát, pert indított.

Végül nyert, ráadásul ügyvéd segítsége nélkül. A Kecskeméti Törvényszéken kimondták, 181 ezer forint kártérítés illeti meg a munkaszerződés meghiúsulása miatt. És kimondták azt is, hogy a Szent-Györgyi újonnan kinevezett igazgatója megsértette a jóhiszeműség, a tisztesség és az együttműködés elvét. Arra ugyanakkor nincs bizonyíték, hogy a Facebook-poszt az oka a történteknek.