Németh Zsolt szerint nem a fajvédő részek voltak az Orbán-beszéd legfontosabb üzenetei

A politikus szerint a kritikák előre borítékolhatóak voltak.

A Hír Tv stúdiójában világította meg a hétvégi Orbán-beszéd mélyebb rétegeit Németh Zsolt, kormánypárti képviselő, aki szombaton a kormányfő mellett ülve hallgatta végig a később kemény kritikákat kiváltó gondolatokat.

Kapcsolódó
„Rasszista kijelentéseket tett” – erős román reakciók érkeztek a hétvégi Orbán-beszédre
Több román politikus és médium is reagált Orbán Viktor, komoly hullámokat vető hétvégi beszédére.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint kiderült, hogy

Szerinte tabudöntögető megállapítások hangzottak el Orbán Viktor miniszterelnök tusnádfürdői előadásában, például az, hogy ennek a háborúnak a diplomácia fog véget venni, azaz Amerika és Oroszország nélkül nem lesz béke Ukrajnában.

Németh Zsolt szerint a kormányfő éves irányadó beszédét mindig Tusványoson mondja el, az elhangzottakért pedig mindig kap kritikákat is. Ezek azonban – tette hozzá – sokszor félreértésből fakadnak.

A műsorban a politikus, de a műsorvezető sem ejtette ki a fajvédő szót, enélkül beszélgettek a kritikákról, amelyek Németh szerint borítékolhatóak voltak.  

Németh Zsolt végül azt állította, hogy egy Európa-párti beszédet hallhattunk és azt a célt szolgálja, hogy immáron az elkövetkezendő időszakban próbálja felülvizsgálni Európa a saját megközelítését, egy újratervezésre van szükség a háború kérdésében és Orbán Viktor ebben a kérdésben próbált a maga részéről hozzászólni ehhez a kérdéskörhöz.

Az interjú itt tekinthető meg.