Elnapolták az előkészítő ülést a Katzenbach-gyilkosság ügyében

Életfogytiglant kértek Curtis testvérére és társaira.

Pénteken az előkészítő üléssel megkezdődött, jobban mondva csak meg megkezdődött volna annak az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsított három férfinek a büntetőpere, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megölték Katzenbach Imrét több, mint egy évtizeddel ezelőtt.

Curtis testvérének, Sz. Lajosnak és társainak a meghallgatására végül nem került sor, mert az egyikük védője azzal indított, hogy a Pécsi Törvényszékre helyezzék át az ügyet.

Elnapolták az előkészítő ülést, mert az egyik vádlott ügyvédje azzal az indítvánnyal állt elő, hogy nem a területileg illetékes törvényszék jár el az ügyben, mert Baranyajenőn történt az eset. Ezt az indítványt a Fővárosi Törvényszék elutasította, de ezt megfellebbezték. A fellebbezés ügyében a Fővárosi Ítélőtábla hoz majd döntést

– mondta lapunknak Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

A megalapozott gyanú lényege szerint az 51 éves H. László 2009 augusztusában megbízta az 50 éves H. Attilát a volt futballista megölésével. Az 50 éves férfi elfogadta a megbízást, majd 2009 szeptemberében a Baranyajenő térségébe vitte az MTK volt labdarúgóját, ahol az elkövetésbe bevont Sz. Lajos és L. István anyagi haszon ígéretéért cserébe kioltotta Katzenbach életét.

A rendelkezésre álló információk alapján a vállalkozás vezetői azért kérték, hogy öljék meg a volt futballistát, mert több mint félmilliárd forinttal tartozott nekik. A megbízók attól is tartottak, hogy a cégükkel szemben már megindult büntetőeljárás során Katzenbach terhelő vallomást tehet rájuk vonatkozóan. A Fővárosi Főügyészség életfogytiglant kért a bűncselekmény elkövetését tagadó három férfire.