Aszódi kettős gyilkosság: tényfeltáró vizsgálatot rendelt el a főkapitány

A Központi Nyomozó Főügyészségre még nem érkezett feljelentés az esetleges rendőri mulasztás kivizsgálására.

Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el az egész országot megrázó aszódi kettős gyilkosság ügyében Balogh János, országos rendőrfőkapitány.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 46 éves férfi – május 20-áról 21-ére virradóra – két lányát álmában ölte meg. Az áldozatok 14 és 16 évesek, láthatáson voltak apjuknál. A férfi a gyilkosság után a Heves megyei Adács közelében egy arra haladó mozdonynak rohanva öngyilkosságot kísérelt meg. Értesüléseink szerint a súlyos sérüléseket szenvedő férfi még nincs kihallgatható állapotban.

A meggyilkolt lányok évek óta rettegtek az apjuktól. Az anyjuk négyszer is feljelentette a volt férjét, akit három ügyben is elmarasztaltak korábban. Az édesanya, miután napokig nem tudta elérni őket, jelezte a lányai eltűnését a rendőrségen, és azt is elmondta, hogy szerinte veszélyben vannak. Miután elégedetlen volt a rendőri intézkedéssel, panaszt tett a gyöngyösi ügyészségen is, ám így is majd egy hét kellett ahhoz, hogy fény derüljön a brutális kettős gyilkosságra.

Kapcsolódó
Aszódi kettős gyilkosság: kiment a lakáshoz a rendőrség a két lány eltűnésének bejelentése után, de nem mentek be
A jelenlegi ismereteik szerint az elsődleges intézkedések megfeleltek a szabályoknak.

Később kiderült, hogy a rendőrök voltak kint az apa lakásánál, de nem mentek be, akkor már valószínűleg a gyerekek napok óta halottak voltak.

Az ORFK közleményt adott ki pénteken a családi tragédiával kapcsolatban. Ebben azt írták, hogy a rendőrség őszinte részvétét fejezi ki az elhunytak hozzátartozóinak és együttérzését mindenkinek, akit ez a súlyos tragédia megrendített.

– A mindannyiunkat megrázó eset részleteinek, előzményének feltárása, az ezekből levonható konkrét és általános következtetések megállapítása érdekében az országos rendőrfőkapitány május 27-én teljes körű tényfeltáró vizsgálatot rendelt el – közölték.

Megkerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy megtudjuk, ők is indítanak-e vizsgálatot a történtek tisztázása érdekében. Emellett arra is rákérdeztünk, hogy történt-e feljelentés az ügyben a rendőri és az ügyészségi intézkedés miatt, az alábbi választ kaptuk Kovács Katalin szóvivőtől:

Tájékoztatom, hogy a megkeresésben megjelölt adatokkal a Központi Nyomozó Főügyészségen nyomozás nem indult, feljelentés az ügyben továbbra sem érkezett.