Arra riadt, hogy fegyvert fognak rá, azonnal átadta a pénzzel teli borítékot

Budapesten és Alsóörsön fogták el a kommandósok és a rendőrök a gyanúsítottakat.

Tiszavasvári házában aludt az egyedül élő férfi egy héttel ezelőtt, amikor arra ébredt, hogy valaki motoszkál az otthonában. Egy sötét ruházatba öltözött ismeretlen férfi lépett be a szobájába, és egy fegyverrel a kezében követelte tőle a pénze átadását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi félelmében azonnal a szekrényhez lépett, kivette az egymillió forint összegű készpénzt tartalmazó borítékot, és szó nélkül átadta. Az ismeretlen a távozása előtt felszólította, hogy feküdjön le a földre, fegyverét a fejéhez tartotta, és közölte, hogy ne merje követni.

police.hu

Az 51 éves férfi csak percekkel később mert megmozdulni, kiment az udvarra, az utcára, de senkit sem látott. A házba visszatérve egy gáz-riasztó pisztolynak a tárát találta meg a padlón, s azonnal értesítette a rendőrséget.

A szabolcsi rendőrök néhány napon belül két férfit azonosítottak, és megszervezték elfogásukat. P.T.T. 33 éves siófoki lakost a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Alsóörsön fogták el május 27-én. Cs. T. 45 éves nyíregyházi lakost pedig a TEK-esek fogták el május 30-án Budapesten.

A két férfit őrizetbe vették: P.T.T. gyanúsítottat már le is tartóztatták, Cs. T. ügyében a napokban döntenek.