Belefáradt a tolatgatásba, elaludt a járműben az udvart szétbarmoló részeg kocsitolvaj

Rendőrök keltették fel a sikertelen próbálkozások után elszunyókáló férfit. Fotók a nem mindennapi esetről.

Őrizetbe vettek a rendőrök egy 36 éves kiskunmajsai férfit, aki kocsit akart lopni az egyik udvarból, de annyira részeg volt, hogy nem tudott kiállni vele, így végül a járműben hajtotta álomra a fejét.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kiskunmajsai otthonában tévézett egy 69 éves asszony jó két héttel ezelőtt, amikor egy autó felbőgő motorjának a hangjára lett figyelmes. A nő az ablakhoz sietett, hogy ellenőrizze az udvarban parkoló kocsiját, azonban azt nem látta.

police.hu

Azonnal a telefonjáért sietett, hogy segítséget kérjen gyerekeitől. Végül fia értesítette a járőröket, akik pár perc elteltével ki is értek a helyszínre.

Mindenki meglepetésére a kertben találták az asszony autóját, benne egy alvó férfivel, aki feltehetően a sok sikertelen tolatási kísérletben fáradt el. Ugyanis kiderült, hogy a kocsitolvaj olyan részeg volt, hogy a hosszas próbálkozás ellenére sem tudott kijutni az udvarról

– írta közleményében a rendőrség.

A manőverezések során kidöntött egy oszlopot, áthajtott a virágos kerten, majd fel a sziklakertre, ahol több kaspót is összetört, átment egy kertigépen, végül pedig ráhajtott a kukákra, melyeken végül fennakadt az autó. A járműben és az udvarban is jelentős, több mint 300 ezer forintos kárt okozott a tolvaj.

police.hu

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a 36 éves férfi már két alkalommal is követett el vagyon elleni bűncselekményeket korábban a 37 éves testvérével közösen. A duó fiatalabbik tagját a Kiskunmajsai Rendőrőrs nyomozói a tegnapi napon őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele és a lopások miatt. A férfinek kezdeményezték letartóztatását, hozzátartozója szabadlábon védekezhet.