12 év fegyházat kértek az ismerőse nyolcéves nevelt lányával fajtalankodó férfire

A férfi édességeket ígért a kislánynak mindezekért, és arra kérte, ne szóljon senkinek.

Tizenkettedik életévét be nem töltött, befolyása alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki többször is erőszakoskodott az ismerőse nevelt lányával.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője azt közölte, hogy 12 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyalás jogáról is.

Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a férfit zárják ki a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből, és végleg tiltsák el minden olyan foglalkozás gyakorlásától, tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végezhetné.

A vádirat szerint a férfi a gyermek nevelőapját gyermekkora óta ismerte, majd miután négy évvel ezelőtt a kislány és a nevelőapja háza közelébe költözött, szorosabb kapcsolat alakult ki köztük. A vádlott rendszeresen átjárt segíteni az ismerőséhez, előfordult, hogy ő vigyázott a gyermekre, amíg a szülők nem tartózkodtak otthon.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi kihasználta, hogy a kislány a nevelőapja barátjaként tekintett rá, 2018 szeptemberétől 2019 februárjáig többször szexuális cselekményt végzett a kislánnyal annak otthonában.

A férfi mindezekért édességet ígért a kislánynak, továbbá megkérte arra, hogy a történtekről ne szóljon senkinek. A gyermek tavaly októberben számolt be az édesanyjának a férfi szexuális cselekményeiről, aki feljelentést tett.