Volner János ma már úgy sorolja az érveket a Huxit mellett, hogy követni alig bírja az ember

Meg akarják változtatni az emberek fejében azt, hogy mit gondolnak az unióról.  

Minapi hír, hogy a választáson el sem induló pártját átnevezi Volner János Huxitra, amivel azonnal hosszas találgatásokra adott okot a korábbi honatya: vajon a Fidesz rajta keresztül teszteli az unióból való kilépés gondolatát a magyar választókon? Ha pedig nem erről van szó, hogy lehetséges az, hogy Volner János – aki korábban nem kampányolt a kilépés mellett -, hirtelen el kezdett az unióból való távozáson gondolkodni?

Kapcsolódó
Volner János Huxit Pártra nevezi át a pártját, amely el sem indult a választáson
Volner János új néven folytatja a parlamenten kívüli politizálást.

A hvg.hu elérte a politikust, akivel kapcsolatban felidézik:

Ugyanakkor amiatt nem aggódik, hogy kilépés esetén az uniós nagy cégek, például a német autógyártók elhagynák az országot „hiszen számos, az Unión kívüli országban is működnek a gyáraik.”

Azt pedig „törvényszerűnek” tartja, hogy a romló gazdasági helyzet és a folyamatos viták miatt egyre több híve lehet a Huxit gondolatának, és szerinte érdemes tisztázni azt is, „ki kinek tesz szívességet az EU-ban”, mert azzal, hogy a magyarok könnyedén munkát vállalhatnak máshol, csak a szakképzett munkaerőre vágyó Unió nyer. Volnerék célja, hogy megváltoztassák a lakosság fejében élő képet az Unióról.