Hoppál Péter felmutatta a piros lapot a pécsi polgármesternek

Péterffy Attila szerint nem kellene a körtét összehasonlítani a villanykörtével.
Kapcsolódó cikkek

Nem telt eseménytelenül a választások utáni első közgyűlés Pécsen, írja beszámolójában a pecsma.hu.

Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselő az ülés előtti felszólalásában úgy fogalmazott, hogy a pécsiek jelentős hányada a választáson Péterffy Attila polgármester és Márki-Zay Péter ellen szavazott, ezt pedig a városvezetőnek mérlegelnie kell.

Önre bő 27 ezer pécsi szavazott 2019-ben. Most azonban bő 33 ezer pécsi ön és Márki-Zay ellen, azaz a Fideszre adta szavazatát, az itt élők többsége. Bízunk abban a városunk érdekében, hogy ön ezúttal értett a pécsiek üzenetéből, polgármester úr

– fogalmazott.

Azzal folytatta, Péterffy civil városvezetést ígért, de „folyamatosan a legvadabb politikai akciókkal szolgálja ki politikai tiszttartóját, Gyurcsány Ferencet.” Szerinte a választók április harmadikán kimondták, nincs az rendjén, hogy a polgármester semmi érdemi dolgot nem tett Pécsért két és fél év alatt.

Hoppál hosszasan sorolta ezután a vádait, majd felmutatott egy piros lapot neki.

Polgármester úr! Április 3-án a pécsiek azt üzenték önnek, hogy ebből elég volt. Ahogy az ön egyik dicstelenül kirúgott alpolgármestere fogalmazott: „nem ezt ígértük, polgármester úr, nagyon nem!” Az elmúlt években a pécsiek rájöttek, hogy meztelen a király! Ön leszerepelt, polgármester úr! De ha van önben csöppnyi becsület, most bocsánatot kér a pécsiektől és irányt vált. Az eddigi munkájára pedig itt hozom a pécsiek véleményét nemzetközi jelzés formájában

– tette hozzá.

Péterffy Attila erre úgy reagált, hogy április 3-án nem polgármester-választás volt.

Tök jó, hogy a körtét a villanykörtével hasonlítja össze, de persze lehet ferdíteni az igazságon

– fogalmazott.

Mint mondta, a pécsieknek meg tudja ígérni, hogy olyan hibát biztos nem fog többet elkövetni, mint például azt, hogy Hoppál ajándékba adott könyvét nyilvánosan elfogadja. Nem hiszi, hogy a pécsiek csalódottak lennének benne, tapasztalata szerint a pécsiek megköszönték a városvezetés szolgálatát.