Volt olyan békési ellenzéki jelölt, aki négy éve négy másik ellenzéki induló ellenére is jobban szerepelt, mint most, egyedüli jelöltként

Nyilvánvalóan elő fog majd kerülni, hogy az egyesült ellenzéknek nem sikerült megtalálnia a megfelelő egyéni jelölteket, de ha a békési eredményeket nézzük, nem látszik, hogy volt jelentősége, ki nyert az előválasztáson.

Nyilvánvalóan elő fog majd kerülni, hogy az egyesült ellenzéknek nem sikerült megtalálnia a megfelelő egyéni jelölteket, de ha a békési eredményeket nézzük, nem látszik, hogy volt jelentősége, ki nyert az előválasztáson. Akár régi, akár új jelölt indult, mindegyik gyengébben szerepelt, mint a négy évvel ezelőtti, összeadott adatokból következtettek a választási szakértők. Különösen az orosházi körzetben induló Szabó Ervin szereplése elgondolkodtató: az egységes ellenzék jelöltje 38,94 százalékot kapott, miközben négy éve, a Jobbik jelöltjeként 39,5%-os eredményt produkált, pedig akkor még indult rajta kívül egy MSZP-s, egy LMP-s, egy momentumos és még egy Együtt-képviselőjelölt is.