Az MSZP-s Molnár Zsolt saját maga kezdeményezi mentelmi jogának felfüggesztését

Tagadja, hogy 40 milliós kenőpénzt kapott volna.

Ismét megszólalt az MSZP pártigazgatója, Molnár Zsolt abban az ügyben, amelyben kenőpénz átvételével gyanúsították meg. Mi is megírtuk: a Magyar Nemzet megszerezte Fuzik Zsolt – a BKV és a CBA volt informatikai vezetője – gyanúsítotti vallomásának egyes részleteit. A lap szerint a költségvetési csalással gyanúsított férfi 2021 őszén vádalkut kötött a nyomozókkal és több általa ismert, politikusokat érintő bűncselekményről is beszámolt. Ez alapján Horváth Csaba Zugló szocialista polgármesteren és Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőn kívül Molnár Zsolt is részesült a vesztegetési pénzekből. A lap szerint Molnár 40 millió forintot vett át az Olimpia parkban, és a táska pénz fejében megígérte, hogy két évig nyugta lesz az őt lefizető cégnek. Molnár már korábban tagadta a vádakat.

Kapcsolódó
Magyar Nemzet: Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója 40 millió forint kenőpénzt vett át
A birtokába került vallomás alapján írja ezt a napilap.

Most azt írja nyílt levelében: „Biztos vagyok az igazamban, ezért magánvádas büntetőeljárást kezdeményezek nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért Fuzik Zsolt és az ő nyilvánvalóan hazug vallomását elsőként leközlő sajtóorgánum ellen. Egyúttal a keddi napon levélben fordulok Magyarország Legfőbb Ügyészéhez, amelyben kezdeményezem, hogy indítványozza az Országgyűlés Elnökénél az adott ügyben a mentelmi jogom felfüggesztését.”

Molnár a levelét Hadházy Ákosnak címezte, aminek az az oka, hogy a független képviselő azt írta közösségi oldalán: „beszélnünk kell ugyanakkor egyes ellenzéki politikusok szerepéről – hiszen mi pont ebben vagyunk mások, mint a Fidesz, hogy őszintén tudunk beszélni ilyen kényes témákról is. Például arról, Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke miért találkozott egy padon üldögélve Fuzikkal, akiről tudnia kellett, hogy benne volt annak idején a BKV-ügyben? Sokat segítene, ha erre megfelelő magyarázatot tudna adni. Mind Molnár képviselő úrra, mind Horváth polgármester úrra igaz, hogy azzal tennék a legjobbat az összefogásnak és a kormányváltás ügyének, ha lemondanának a listás helyükről, nem terhelve ezzel az üggyel az egész politikai közösséget”.

Molnár most azt írta erről: „Te is tudod, kampány van. Nem is akármilyen. Mindannyian azért dolgozunk, hogy a Fidesz tizenkét éves hatalmát megtörjük. Magam is ezzel kelek és ezzel fekszem. Büszke is vagyok néhány olyan dologra, amelynek élharcosaként ma már karnyújtásnyira vagyunk a kormányváltástól. Ahogy az egyik országos televízió esti műsorában elmondtam, és most is szeretném ezen a nyílt fórumon Neked megerősíteni, semmilyen pénzt nem vettem át sem táskában, sem más módon Fuzik Zsolttól és mástól sem.”