Két nevelt és hat vér szerinti gyermekével is erőszakoskodott a családja életét pokollá tevő férfi

Gyötörte, fojtogatta a feleségét, akit volt, hogy a gyerekei védtek meg. Csak erős idegzetűeknek!

Emberi ésszel szinte felfoghatatlan szörnyűségeket művelt a saját és nevelt gyermekeivel, valamint a feleségével egy 42 éves Veszprém megyei férfi. A Veszprém Megyei Főügyészség emberölés kísérlete, többrendbeli szexuális erőszak, személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése, valamint kapcsolati erőszak miatt emelt vádat ellene.

A vádirat szerint a férfi 2008-2009. évektől kezdődően szexuálisan és egyéb bántalmazással is rendszeresen gyötörte feleségét, nevelt lányait és a vér szerinti gyermekeit.

A főügyészség tájékoztatása szerint a férfi a feleségével, két nevelt lányával és hat közös gyermekükkel élt együtt. A kiskorú gyermekeket napi szinten bántalmazta, félelemben tartotta, puszta kézzel, vesszővel, szerszámnyéllel, járóbottal bántalmazta.

Azt írták, hogy a férfi a jelentős erőfölényét kihasználva többször is bántotta a nejét, melynek során az asszonyt fojtogatta, nyakánál fogva megemelte és megrázta. Az asszony ezek után nem tudott levegőt venni, légszomj lépett fel nála, s nyelési nehézségei voltak. Előfordult, hogy csak a gyermekek közbelépésére hagyott fel a cselekményével.

A vádlott ezen túl mind nevelt lányaihoz, mind a vér szerinti lány- és fiúgyermekeihez is szexuálisan közeledett, erőszakkal szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítve őket. A vádlottól nemcsak a serdülőkorba ért, de még a kisebb, tizenkét év alatti gyermekei sem voltak biztonságban

– közölték.

A férfi egyéb módokon is bántalmazta gyermekeit, így előfordult, hogy tizenkét éves fiúgyermekének csuklójához, majd nyakához egy 45 centiméter pengehosszúságú bozótvágókés életlen felét szorította, máskor pedig az ásó fémlapjával ütött a gyerek fejére, de volt, hogy mellkasára lépve szorította a padlóra.

Az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért a férfire azzal, hogy feltételesen se engedhessék ki, és szüntessék meg a kiskorú gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát. Emellett azt kérték, hogy a férfit végleges hatállyal tiltsák el minden olyan foglalkozástól, illetve tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolc év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve kiskorúval hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.