Megverte, foglyul ejtette, nagy sebességgel száguldozott síró exével a kiskunhalasi ámokfutó

Az ámokfutásnak az vetett véget, hogy kifogyott a kocsiból a benzin. Börtönt kértek a férfire.

Jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a helyi férfival szemben, aki tavaly májusban foglyul ejtette az élettársát.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető szidalmazta és megverte a volt élettársát, erőszakkal elvette az autóját, majd az autóban ülő nővel kocsikázott, akit nem engedett kiszállni a járműből. Miután kifogyott az üzemanyag, a férfi szétbarmolta a kocsit.

A nő négy évvel ezelőtt szakított a férfivel az agresszív viselkedése miatt. Az ominózus délelőtt a férfi egy kiskunhalasi ismerősük háza előtt összetalálkozott a volt élettársával, aki egy személyautóval érkezett a helyszínre. A férfi ismeretlen okból dühbe gurult, és szidta az autóban ülő nőt. Benyúlt a kocsiba, megpróbálta kicsavarni a nő kezéből az indítókulcsot, valamint rugdosta, ütlegelte az exét, aki egy idő múlva kiszállt a kocsiból.

Ezután a férfi beült az autóba és elkezdte letépni a kormányburkolatot. A vezetékekkel beindította a járművet, hogy elhajtson vele a helyszínről. A nő könyörgésére végül kissé megnyugodott, és megegyezett vele, hogy elviszi őt egy benzinkúthoz. A nő ekkor a töltőállomáshoz hajtott, majd tovább indultak, mert a férfi nem akart kiszállni. A férfi ismét szidalmazni és ütni, rúgni kezdte a nőt, majd erőszakkal arra kényszerítette, hogy adja át neki a volánt.

ugyeszseg.hu

Az elkövető ezután a jogtalanul és erőszakkal megszerzett autóval összevissza autózott a sírva tiltakozó nővel a városban. Ámokfutása közben bezárta belülről az autót és könyörgése ellenére sem engedte el a nőt, hanem nagy sebességgel száguldozott. Egy dűlőútra érve azonban kifogyott az üzemanyag, ezért a férfi kiszállt és dühében ököllel beverte a kocsi szélvédőjét és az ajtókat rugdosta.

A nőt azonban továbbra sem engedte el, hanem erőszakkal visszarángatta a gépkocsiba. A nő segélykiáltásaira a helyszínen tartózkodó járókelők értesítették a rendőrséget. A volt élettárs nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a szándékos rongálásokkal az ámokfutó 300 ezres kárt okozott az autóban. Az ügyész börtönbüntetést és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A büntetett előéletű férfi az ámokfutást egy hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtön hatálya alatt követte el, ezért az ügyész ennek végrehajtását is indítványozta.