Napirendre sem vette az V. kerület a Völner-Schadl-üggyel kapcsolatos ellenzéki javaslatokat

Döntött a fideszes többség.

Napirendre sem vette a Völner-Schadl-ügy belvárosi szálai kapcsán az ellenzék által benyújtott javaslatokat az V. kerület a csütörtöki képviselő-testületi ülésén, közölte Facebook-oldalán Kovács Alex Gábor, a Tiéd a Belváros ellenzéki frakció vezetője.

Mint írta, az előzetes letartóztatásban ülő Schadl György különböző módon jutott legalább kettő belvárosi, korábban önkormányzati tulajdonú ingatlanhoz, így szerintük igencsak indokolt lenne az ingatlan-értékesítésekre vonatkozó kerületi jogszabályok felülvizsgálata. Erre vonatkozott az egyik javaslat.

A másik, hogy ha jogerős elmarasztaló ítélet születik Schadl György ügyében, akkor a nevén szereplő V. kerületi ingatlanok is végrehajtás alá kerülhetnek, ezért javasolták: a kerület hozzon létre egy alapot, amelyből ezen ingatlanok visszavásárolhatók lennének.

Megjegyezte, csütörtökön kezdi meg munkáját az V. és VII. kerületi ingatlaneladásokat vizsgáló fővárosi bizottság, ezzel kapcsolatban javasoltuk, hogy a belvárosi önkormányzat minden szükséges dokumentum, adat átadásával segítse a vizsgálatot.

Javaslatainkat még napirendre sem vette a fideszes többség – ami ékes bizonyítéka annak, hogy az V. kerület vezetése továbbra is homályban tartaná a Völner-Schadl-botrány belvárosi szálait. Vajon miért?

– tette fel a költői kérdést a képviselő.