Pohárral okozott életveszélyes arcsérülést, letartóztatták

A bántalmazott férfinak maradandó sérülése lett.

Életveszélyes sérüléssel zárult egy közös italozás egy Pest megyei településen. A hajléktalan életmódot folytató férfi a felszólítás ellenére sem jelent meg a gyanúsítotti kihallgatása során. Elfogatóparancs után előállították, majd letartóztatták.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi a közel két évvel ezelőtti bűncselekmény idején egy családi házban élt együtt két másik férfival. Az ominózus nap vendégségbe érkezett hozzájuk a későbbi áldozat, akivel együtt italozgattak a nappaliban.

Egy idő után a terhelt átment egy másik helyiségbe, ahol egy fotelba ült. Nem sokkal később a gyanúsított és a vendég között szóváltás alakult ki, amely először enyhébb tettlegességig fajult. A terhelt ököllel fejbe vágta a vendéget, majd eltört az arcán egy poharat.

A bántalmazott férfi nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az orvosi szakvélemény szerint a sérülések következtében érzéskiesésben megnyilvánuló súlyos egészségkárosodás és az arc hegesedése miatti esztétikai károsodásként maradandó testi fogyatékossága lett. Az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte az elkövető letartóztatását.