Fotóstúdiónyi eszközt igényelt az Országgyűlésben a fideszes képviselő

Csöbör Katalin munkája elvégzéséhez összesen 28 tételt rendelt, köztük prémium kategóriás objektíveket, vakukat, állványokat, hangkeverőt.

Csaknem 700 ezer forintért igényelt egyéb juttatásként fotóeszközöket munkája ellátásához Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő – írja a Magyar Narancs.

A cikk szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú országgyűlési választókerületének, Miskolc egyik egyéni képviselője

összesen 28 tételt rendelt, köztük prémium kategóriás objektíveket, vakukat, állványokat, hangkeverőt.

A politikus egy év alatt három különböző prémium márkás objektívet kapott feladatai teljesítéséhez. Nikonból kettőt; az egyik 118 ezer forintba, a másik 226 ezer forintba került. Ezekhez rádiós vakukioldót és jeladót is rendelt 23 ezer forintért. Továbbá egy harmadik vakura is szüksége volt, egy Tamron objektívre 138 ezer forintért. A Nikonhoz hasonlón a Tamron szintén japán csúcsminőséget képvisel, optikai berendezéseket gyárt a modern robotikát és a kézműves precizitást kombinálva.

Csöbör vagyonnyilatkozatából az nem derült ki, hogy profi fotós hátterét az Országgyűlés Hivatala finanszírozta vagy abban partner volt képviselő-csoportja, pártja is, vagy sem. A lap kereste a képviselőt is arról érdeklődve, hogy miért van szüksége a fotótechnikai eszközre képviselői munkájához, ám nem kaptak választ a Fidesz politikusától.