Felmenthetik a férfit, aki élelemért végzett ki egy kislángi házaspárt

A kóros elmeállapotú férfi egy vízelvezető aknába dobta a holttesteket.

Többszörösen minősülő emberölés miatt emelt a Fejér Megyei Főügyészség azzal a 26 éves férfival szemben, aki márciusban halálra szurkált éjszaka egy nyugdíjas házaspárt, majd egy vízaknába dobta a holttesteket.

A vádirat szerint a gondnokság alatt álló férfi azért indult el éjjel az otthonából, hogy élelmiszert szerezzen. Bemászott a nyugdíjas pár házának kerítésén, egy vascsővel lefeszítette a füstölőkamra lakatját és magához vette a helyiségben tárolt füstölt árut, azonban a cselekménye során az idősek megzavarták.

A terhelt ekkor az élelmiszer megtartása érdekében többször is megszúrta a 81 és 73 éves áldozatait a nála lévő 13,5 cm pengehosszúságú késsel. A nyugdíjasok a szúrások miatt elvéreztek az udvaron.

A férfi a holttesteket az udvaron lévő vízaknába rejtette, gallyakkal és az aknafedéllel lefedte, majd a húsokat az útközben talált kerékpárra pakolta. A férfi magához vett egy tízezrest is, amelyet a konyhában talált, és elindult haza. A rendőrséget hajnalban a kutyaugatásra felfigyelő szomszédok értesítették.

Az ügyészség a férfi felmentését kérte a büntethetőséget kizáró kóros elmeállapota miatt azzal, hogy rendeljék el a  kényszergyógykezelését.