Égő lakásaikból mentettek ki két budapesti nyugdíjast

Előbb egy őrizetlenül hagyott koszorú okozott tüzet éjjel, egy órával később pedig kigyulladt egy másik lakás is.

Két életmentés is történt kedd éjszaka Budapesten. Előbb a XX. kerületben, majd egy órával később Pestszentlőrincen mentettek ki az egyenruhások egy-egy nyugdíjast az égő lakásából.

A XX. kerületi helyszínre Kurucz Szabolcs és Szabó László, a Soroksári Rendőrőrs körzeti megbízottjai értek ki először. Habozás nélkül bementek az égő házba, kikísérték az ott lakó 67 éves férfit, majd egy poroltóval eloltották a lángokat. Az elsődleges adatok szerint súlyos égési sérülésekkel kórházba vitt férfi elmondta, hogy egy őrizetlenül hagyott adventi koszorú okozta a tüzet.

Egy órával később Pestszentlőrincen kapott lángra egy lakás. Éles János kerületi körzeti megbízott a Magyar Honvédség beosztottjával, Csajbók Tamással látott el közös szolgálatot. A szomszédok elmondták nekik, hogy a lakásban élő nő még bent van.

A körzeti megbízott elzárta a gázvezeték főcsapját, majd a katonával közös erővel hozta ki a lakásban rekedt 69 éves nőt. Az asszonyt a mentőszolgálat munkatársai füstmérgezés gyanújával vitték kórházba. A talpra esett egyenruhások egyik esetben sem sérültek meg.