„Ültem az ágyon és egyszer csak ott voltak rendőrök. Amit csináltam, az a hülyeségem netovábbja!”

Maga is meglepődött, hogy egy könyvesboltba tört be.

„Ott ültem az ágyon és egyszer csak ott voltak a rendőrök” – mondta vallomásában az a budakeszi könyvesboltba betörő 40 éves kiürítette a zárva lévő üzlet kasszáját, majd mint aki jól végezte dolgát, hazament.

A Pest megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a tulajdonos fia értesítette a rendőrséget, miután a betört ajtóval szembesült. A kiérkező járőrök adatgyűjtése hamar eredményt hozott, mert a bejelentés után egy órával már a gyanúsított kihallgatása zajlott.

A 40 éves helyi férfit otthonából állították elő, miután az ágyon ülve, sörrel a kezében megtalálták. Ahogyan későbbi vallomásában megjegyezte: „ott ültem az ágyon és egyszer csak ott voltak a rendőrök”.

A férfi beismerte a betörést, de állítása szerint szerint csak foszlányok maradtak meg benne az esetről, mivel reggel óta ivott. Azt állította, hogy összecsaptak a feje felett a hullámok, s a felgyülemlett problémák, pénztelenség miatt pálinka-sör kombinációval akart felejteni.

Hazafelé tartva látta meg az üzletet, és hirtelen döntött úgy, hogy legyűri a zárt ajtót és bemegy pénzt keresni. Három rúgással szabaddá tette az utat, majd belépve kezdett ocsúdni, hogy egy könyvesboltba tévedt.

Első döbbenetén túljutva megkereste a kasszát, kimarkolt néhány ezer forintot, majd a kiutat kutatta. Ha elsőre nem is, de végül megtalálta az ajtót, aztán hazasétált. Ismerős terepre érve ledobta magát az ágyra, sört nyitott és próbált volna tovább felejteni, amikor rendőrök tódultak otthonába, majd elfogták.

Nagyon megbánta tettét, és azt bizonygatta, hogy fiatalkori vagyon elleni bűnbeesései óta jó útra tért: „amit csináltam, az a hülyeségem netovábbja!”- mondta.