Százévesen szabadulhat az élettársa lányát meggyilkoló fóti férfi, ha mindent bevall

„Dögölj meg!” felkiáltással nyakon szúrta, majd egy téglával fejbe verte az utcára menekülő nőt. 13 év fegyházat kértek az idős férfire.

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal a 87 éves Sz. Tamással szemben, aki januárban megölte az élettársa lányát Fóton.

Nisóczi József Levente a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy 13 év fegyházat kértek a jelenleg is letartóztatásban lévő férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen mindent bevall, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. Ez azt jelenti, hogy a férfi százéves korában jöhetne csak ki a börtönből, ha megéli egyáltalán.

A szóvivő elmondta még, hogy a férfi beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban, a tettét pedig azzal magyarázta, hogy az élettársa lánya szerinte lopta a számláján lévő pénzét.

Az ominózus napon a későbbi áldozat az elkövetővel együtt lakó édesanyját látogatta meg Fóton. Sz. Tamás ekkor magához vett egy 14 centiméter pengehosszúságú kést és ismét számon kérte rajta a pénzének eltűnését.

A nő és az elkövető ekkor dulakodni kezdett, amelynek során a férfi  egy “Dögölj meg” – felkiáltással kétszer is megvágta késsel a nő nyakát.

Mivel a nő nyaka erősen vérezni kezdett, elmenekült a lakásból, de a férfi követte őt az utcára is. A szabadba kiérve a nő erejét veszítve a földre rogyott. A férfi azonban utolérte és mellkason szúrta.

Ekkor az utcán többen is a megkéselt nő segítségére siettek, akik közül valaki megállapította, hogy még van pulzusa. Ezt meghallva az elkövető felkapott egy közelben lévő tégladarabot és azzal még kétszer fejbe vágta a földön magatehetetlenül fekvő nőt. Az egyik járókelő húzta el onnan végül. A nő a helyszínen meghalt.