Meghalt a kórházban az a munkás, aki áramütés miatt zuhant le egy építkezésen

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják az építkezés felelős műszaki vezetőjét.

Hamarosan vádat emelhetnek azzal az 51 éves felelős műszaki vezetővel szemben, akinek a gondatlansága miatt meghalt egy munkás egy berettyóújfalui építkezésen.

A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálták a 2019 nyarán történt tragédia ügyét. A gyanú szerint a baleset bekövetkezésében pedig közrejátszott az építkezés felelős műszaki vezetőjének mulasztása is.

A homlokzat előtt egy légkábel futott, amihez a munkás egy vízmértékkel hozzáért, áramütést szenvedett, majd lezuhant a födémről. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt.

police.hu

A nyomozás adatai szerint a felelős műszaki vezetőnek gondoskodnia kellett volna arról, hogy az áramszolgáltató a légkábelt áthelyezze vagy földkábelre váltsa át. A rendőrök a szükséges bizonyítékok és szakértői vélemények beszerzését követően gyanúsítottként hallgatták ki az 51 éves nőt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a debreceni lakossal szemben. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.