Három és fél évet kértek az Orosz Bernadettet brutálisan megverő volt katonatisztre, az áldozat szerint kevés

„Csak a szerencsén múlt, hogy nem maradtam ott" – mondta a felismerhetetlenségig összevert anyuka.

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség azzal az 54 éves férfival szemben, aki 2019 novemberében brutálisan összeverte Orosz Bernadettet, a bujáki honvéd üdülőben tartott rendezvényen. Az áldozat szerint ez igencsak kevés ahhoz képest, hogy tetten érték a volt párját, aki többször is bántalmazta.

A vádirat szerint a volt katonatiszt és a nő 2018-ban ismerkedett meg egymással, de a kapcsolatuk a férfi féltékenysége miatt konfliktusokkal volt terhelt. 2019 júniusában egy családi rendezvényen vettek részt, ahol összevesztek, az ittas férfi a nő fejét a falhoz verte, majd a menekülő nőt kétszer is tarkón ütötte. Később a nő miskolci otthonába utaztak, ahol a férfi a teraszon megtépte a nő haját és megpofozta őt.

Néhány hónap múlva K. István a hajnali órákban saját kulcsával bement a sértett otthonába, felébresztette barátnőjét, beszélgetni kezdtek, de ezúttal is összevesztek, és az ügyészség szerint a férfi többször is nagy erővel arcon ütötte a nőt.

Két évvel ezelőtt a pár egy bujáki honvéd üdülőben vett részt egy rendezvényen. Vacsora után az emeleti szobájukban az ittas férfi újra féltékenykedni kezdett, majd az így kialakult veszekedés során a homlokán ütötte a nőt, aki ezután kizárta őt a szobából. Később a férfi az ajtót betörve rárontott, és gátlástalanul, hosszasan bántalmazta Bernadettet, aki egyszer ki tudott menekülni a szobából és segítségért kiáltott, de a férfi a szobába visszahúzva ezután is tovább verte őt.

A brutális bántalmazásnak a vendégek és az üdülő dolgozói vetettek véget, miután meghallották az asszony segélykiáltásait. Orosz Bernadett az arcán és a fején zúzódásos és töréses, nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, ám a támadás erejére, a támadott területekre, valamint a bekövetkezett sérülésekre figyelemmel fennállt a lehetősége az életveszélyes sérülések keletkezésének is.

ugyeszseg.hu

A Nógrád Megyei Főügyészség 3 év 6 hónapot és négy év közügyektől eltiltást kért a volt katonára előkészítő ülésen lévő beismerés esetére azzal, hogy továbbra is tartsák fenn a távoltartást.

Lapunk utolérte a brutálisan összevert Orosz Bernadettet, aki nyilatkozott a vádemeléssel kapcsolatban.

Az ország világ láthatta, hogy néztem ki. Úgy gondolom, hogy egy emberi életért ez kevés, hiszen csak a szerencsén múlt, hogy nem maradtam ott. Főleg úgy, hogy bűnismétlő magatartást folytatott,  és a mai napig életveszélyben vagyok, hiszen a debreceni baltás gyilkostól sem mentette meg a feleségét a távoltartási végzés. Szerintem ez így kevés,  főleg, ha Kertész Ágnes esetéhez hasonlítjuk az ügyet, aki szerintem csak védekezett

– mondta Orosz Bernadett. A többgyerekes anyuka azt mondta, hogy mind a mai napig kihatással van az életére a két évvel ezelőtti brutális  bántalmazás.

A látásom már sohasem lesz a régi, maradandó szemüreg károsodást szenvedtem a bántalmazás miatt. Az orromat kétszer is megműtötték, ha felemelem a fejem, akkor még mindig látszik, hogy el van ferdülve, az is krónikus gyulladásban van.