Orrcsonttörésekkel, ájulással végződött az előre lebeszélt egerszalóki verekedés

Ketten estek egymásnak, de kedvet kapott hozzá egy harmadik férfi is. Több év börtönt kértek rájuk.

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az Egri Járási Ügyészség azzal a három férfival szemben, akik tavaly februárban Egerszalókon estek egymásnak.

Az Egri Járási Ügyészség tájékoztatása szerint előre megbeszélte két férfi, hogy verekedés keretei között rendezik le a vitájukat. Egyikük egy gázsprével szerelkezett fel, a másik fél pedig egy fém autóemelőt vett magához a nagy találkozáskor..

A verekedés során kölcsönösen ütlegelték egymást, majd a gázsprés támadó fojtófogást alkalmazva felülkerekedett a társán. Ekkor érkezett a helyszínre a harmadrendű terhelt, aki szétválasztotta a feleket, majd ő is ököllel bántalmazni kezdte a fojtásból épphogy megmenekült férfit. Utóbbi azonban időközben erőre kapott és többször megütötte a korábbi ellenfelét, aki addigra már ájultan feküdt az árokban.

A balhé során ketten is orrcsont törést szenvedtek. Az ügyészség mértékes indítványt tett az ügyben: a fojtogatóra három, az elájultra kettő, a verekedéshez később csatlakozó férfire pedig öt év börtönt kértek.