Orbán eligazította a Fidesz választókerületi elnökeit: marad a gyurcsányozás

Miközben Karácsony Gergely bejelentette visszalépését, a Fidesz épp a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! kampány tapasztalatait elemezte. Folytatják.

Miközben Karácsony Gergely bejelentette visszalépését az ellenzéki előválasztás második fordulójától, a Fideszben a választókerületi elnököknek tartottak eligazítást a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! kampányról – tudta meg a 24.hu.

A Fidesz struktúrájában kulcsszerep jut a 106 választókerület vezetőjének. Bár a végső döntést Orbán Viktor mondja ki, a párt alapszabálya szerint az országgyűlési választás előtt a vk-elnökök tehetnek javaslatot a képviselőjelöltek személyére, sőt a kialakult gyakorlat alapján többségében ők maguk indulnak a választáson. Bár a körzetek nagy részében már most tudható, hogy ki lesz a 2022-es induló, a jelöltállítással kapcsolatban csak a novemberi tisztújító kongresszus után hirdetik ki hivatalosan a döntést.

Az utóbbi hetekben a vk-elnökök feladata volt, hogy a kormánypárt Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! kampányát helyben levezényeljék. A múlt pénteken a kampány tapasztalatainak megvitatására hívták össze a helyi vezetőket. A 24.hu információja szerint a megbeszélésen az derült ki, hogy noha még a Fidesz-szimpatizánsok között is akadnak olyanok, akik nem értenek egyet a kampány stílusával, a párt folytatja a gyurcsányozást.

Marjai János / 24.hu

Miért változtatnánk? Hiszen a munka egyik felét már el is végeztük

– mondta egy résztvevő arra célozva, hogy Karácsony visszalépett. Forrásaink szerint ennek ellenére az ellenzéki előválasztásról és a talpon maradó miniszterelnök-jelöltekről, Dobrev Kláráról és Márki-Zay Péterről nem kaptak részletes értékelést. A megbeszélésen leginkább az aláírásgyűjtés tapasztalatait elemezték. Úgy tudjuk, az eseményen részt vevő miniszterelnök is abban kérte a vk-elnökök segítségét, hogy a tapasztalatokat osszák meg a pártvezetéssel, és lelkesítette őket, hogy az őszi esős napokon is folytassák a munkát.

A választókerületi elnökök tájékoztatást kaptak a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által október 23-ára meghirdetett Békemenetről is. Forrásaink szerint az eseményre nemcsak a CÖF, hanem a Fidesz is nagyon sok embert vár, mert értékelésük szerint a Stop-kampánnyal sikerült aktivizálni a kormányoldal támogatóit, akik már várják, hogy személyesen is részt vehessenek egy megmozduláson.