„Koszorúhoz indultam mohát gyűjteni. Ki se akartam menni a betonútra, hogy ne fogjanak meg”

Tengelyig süllyedt a sárban a rendőrök elől menekülő bódult sofőr. Nem semmi magyarázattal állt elő G. Balázs az elfogása után.

Tatárszentgyörgy külterületén vették észre az örkényi járőrök az ismerős autót és annak szintén jól ismert sofőrjét, aki megállás helyett azonnal rátaposott a gázra és az erdő felé vette az irányt, amikor meghallotta a sziréna hangját.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a járőrök először az autójukkal, majd a terepviszonyokat látva futva mentek utána. A jobb megoldást ők választották, mert a menekülő 25 méterrel távolabb elakadt. A sofőrt és utasát kiszállították, majd előállították. Mindketten láthatóan zavart, bódult állapotban voltak, ráadásul a kocsi utasterében kábítószergyanús anyagokat is találtak.

A 28 éves G. Balázs kihallgatásán elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Elmondása szerint koszorúhoz való mohát indult gyűjteni annak ellenére, hogy tudta, eltiltásai miatt nem vezethetne. „Nem is akartam a betonútra menni, hogy ne fogjanak meg, de itt is megállítottak a rendőrök” – fogalmazott.

G. Balázs ellen elfogásakor három jogerős bírósági döntéssel, valamint egy szabálysértési határozatban megállapított járművezetéstől eltiltás volt érvényben. Jelenleg pedig három büntetőeljárás is folyamatban van ellene a Dabasi Rendőrkapitányságon: kettő azért mert eltiltás alatt vezetett, a harmadik pedig kábítószer birtoklása miatt. A dabasi rendőrök újabb eljárást indítottak ellene azért, mert eltiltás hatálya alatt vezetett.