Erre költene még ezer milliárd forintot a kormány

A diákváros például nulla forinttal szerepel a beszámolóban.
Kapcsolódó cikkek

Helyreigazítás

Lapunk a Telex nyomán helytelenül írt rról, hogy a kormány még az idén költene ezer milliárd forintot az alábbi beruházásokra.

A lap helyreigazításában azt tudatta, hogy nem jól értelmezte az éves beszámoló egyik mellékletét, aminek a számai helyesek, de nem csak az idei költésekről van szó benne, hanem a következő évekéről is.

A Miniszterelnökségi Sajtóiroda helyreigazítási kérelemben azt közölte, hogy a kormány a felsorolt vári beruházásokra idén csak 8,2 milliárd forintot fordít a cikkben szereplő 340 milliárd forintos összeg helyett.

Elkészült az állami Beruházási Ügynökség éves beszámolója, aminek mellékleteiből kiderül, hogy milyen beruházásra ad még 2021-ben pénzt az állam és mire nem – írta meg a Telex.

Az állami Beruházási Ügynökség legfőbb feladata a 700 millió forintot meghaladó kormányzati magasépítési beruházások megvalósítása, és bábáskodik az állami támogatásból épülő nagyobb önkormányzati, és egyéb intézményi beruházásoknál is. Friss éves beszámolójának mellékletei több érdekességet tartalmaznak.

Erre szánnának nagyobb összeget:

A lap megjegyzi: a friss beszámoló mellékleteiben szerepel ugyan a Diákváros, de 0 forinttal. A sokat emlegetett Fudan Egyetem pedig fel sincs tüntetve. Nincs pénz továbbá a Hortobágyi Deportálások Emlékhelye, az új börtön férőhelyek, a recski Nemzeti Emlékpark, valamint a Kőszeg Bálház rekonstrukció mellett sem.

Kapcsolódó
450 milliárdos hitelből építene kínai gigaegyetemet a magyar állam
A hatalmas projektet már oda is ígérték egy kínai óriáscégnek, amely nem egyszer keveredett kémkedés gyanújába.